Kurssit

Alexander-tekniikan opettajat pitävät ympäri vuoden kursseja kaikkialla Suomessa. Kursseja järjestävät sekä yksityiset opettajat että mm. kesäyliopistot, kansalaisopistot, kansanopistot, avointa korkeakouluopetusta antavat laitokset sekä työväenopistot.

Kurssiaikataulut löydät täältä. Kurssin voi myös tilata vaikkapa työpaikalle tai harrastuspiiriin ottamalla yhteyttä yksittäisiin opettajiin.

Kurssien tarkoitus on sama kuin yksityistuntien - kehomieleemme kerääntyneiden opittujen, tehottomien ja jopa haitallisten tottumusten havaitseminen ja purkaminen. Kursseilla tämä tapahtuu erilaisten kehonhahmotusharjoitusten, leikkien ja opettajan henkilökohtaisen ohjauksen kautta. Selkein ero yksityistuntien ja kurssien välillä on se, että kursseilla osallistujilla on mahdollisuus havainnoida toisten kurssilaisten tapaa käyttää itseään ja siten oppia myös omasta käytöstään.

Kurssien käytännön sisällöt vaihtelevat paljon - työskentelemme yksin, pareittain ja ryhmissä. Usein kursseilla voi kokeilla Alexander-tekniikan soveltamista joihinkin arkisiin toimintoihin, kuten vaikkapa kävelemiseen, puhumiseen, tietokoneen käyttöön, rikkaruohojen kitkemiseen, jonkin instrumentin soittamiseen ym.

 

 

Aktiivisessa lepoasennossa painovoima auttaa selän pitenevää ja levenevää suuntaa.

"Alexander-tekniikka on auttanut minua avaamaan solmujani, vapauttamaan energiaa ja tulemaan toimeen lähes lamaannuttavan ramppikuumeen kanssa"                                 William Hurt, näyttelijä